Vacka Dalok

A Magyar Rádió 2008-ban kérte fel a  Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekart, hogy a Vacka Rádió mesesorozathoz, Gaál Zsuzsa verseire komponáljanak zenei kíséretet. 2009 tavaszától Vacka Dalok címmel önálló lemezen is meghallgathatóak a rádióból megismert és nagy népszerűségnek örvendő dalok. A zenekar, már a Cd megjelenése előtt meghívásokat kapott, és elkezdte  az élő, játékos-interaktív koncertezést országszerte.


Több mint két éves működésük során műsoruk újabb és újabb színházi elemekkel, közös játékokkal, kellékekkel gazdagodott - melyeknek ötletgazdája, a zenekar énekesnője - Rutkai Bori, aki aktív képzőművészként, és a Budapest Bár egyik énekeseként is ismert. Bori színpadi jelenléte abban különbözik, más előadóktól, hogy igazi „gyereklelkülettel” fordul a kicsik felé; bravúrosan és harmonikusan egyesíti az énekes-táncos-bohócos- és persze óvónői „feladatokat”. Kedves énekhangja hol sejtelmesen puha, titokzatos, hol pedig napsugarasan fényes, és gyermekien derűs.


A dalok zeneszerzői: Bujdosó János, aki jelenleg a Kistehén Zenekar és az Egy Kiss Erzsi Zene együttes gitárosa is, és Darvas Kristóf zongorista, aki számos bábszínházi produkcióhoz is komponált mese-zenéket.


A koncert zenekar tagjai:


Rutkai Bori - ének


Darvas Kristóf - zongora


Dudás Zsombor - dob


Szerető Dániel - basszusgitár

2011.09.28 17:12